Elindult a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Fekete László-díj pályázata, amelynek 2019-es alapításában az INNObyte Informatikai Zrt. is részt vett. Az idei pályázatra 2021. október 1-jéig lehet jelentkezni egyéni vagy céges keretek között megvalósított infokommunikációs termékkel vagy szolgáltatással. A díjra azon magánszemélyek pályázhatnak (vagy jelölhetik őket), akik az adott innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, illetve létrehozásában vettek részt feltalálóként és/vagy vezetőként. A nyertes a szakmai elismerés mellett 1.000.000 Ft jutalomban is részesül.

 

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület az ICT szakma jeles képviselőivel karöltve 2020-ban hozta létre ezt a díjat, a hazai távközlési és informatikai szegmens meghatározó személyisége, Fekete László emlékére. A túl korán távozó szakember évtizedeken át ismert és fontos szereplője volt a magyar infokommunikációs közösségnek, folyamatosan kutatta az innovációs megoldásokat, és számos ma már elismert szakembert mentorált. Nevéhez kötődik többek között a WAP és ezzel gyakorlatilag a mobilinternet megvalósítása Magyarországon, az IPTV bevezetése kábeltévé hálózaton vagy a mobiltévé. Nemcsak értette a szakmát, hanem előre látta, mely technológiákkal és milyen irányba érdemes haladni. A HTE a tiszteletére alapított díjjal a friss generációk innovátorait igyekszik ösztönözni.

 

A 2021-es díjra október 1. éjfélig lehet jelentkezni olyan innovatív termékkel vagy szolgáltatással, amely elérte már a piaci hasznosítás fázisát és a pályázat beadása napján is használatban van. Az ICT szakma jeles hazai szakembereiből álló zsűri a legértékesebb innovációval nevező pályázót a szakmai elismerésen túl 1.000.000 Ft-os díjazásban is részesíti. További információk, illetve formai követelmények az egyesület honlapján olvashatók IDE kattintva.

 

A díj alapítójaként az innovátorokat az INNObyte is arra buzdítja, hogy jelentkezzenek erre a szakmai pályázatra. Mindenkinek eredményes pályázást kívánunk!