Rólunk

Az INNObyte Informatikai Zrt. 2014-ben alapított szoftverfejlesztő cég, Pécs és Budapest székhellyel. Hiszünk abban, hogy minden informatikai fejlesztés lehet jobb, egyszerűbb. Keressük az innovatív fejlesztési technológiákat és módszereket. Célunk, hogy az ügyfeleink az általunk fejlesztett alkalmazásokat minél hamarabb birtokba vegyék, a lehető legkevesebb idő teljen el az igények megfogalmazása és működő alkalmazás használatba vétele között.

Fő fókuszai

mesterséges intelligencia / IT infrastruktúra / IT rendszerintegráció / IT biztonság, cloud és blockchain technológia / egyedi alkalmazásfejlesztések / szoftverfejlesztés teljes ciklusa / end to end – komplex folyamatok szállítása.

Az INNObyte elsősorban a telekommunikáció, az autóipar,
az egészségügy, az agrárinformatika, pénzügyi és banki
területen
van jelen, valamint elkötelezett az egyházi
digitalizáció támogatásában
.

Történetünk

Az INNObyte alapítói számos informatikai projektben vettek részt szállítói és ügyféloldali területen egyaránt, és mivel erőteljes hiányt érzékeltek a piacon, ezért 2014 végén egy olyan céget hoztak létre, amely minőségi munkát végez, kiemelten figyel az ügyfél igényeire, a projekteket, elvállalt munkákat pedig magas színvonalon valósítja meg. Az összegyűjtött tapasztalatokra építve az elmúlt évek alatt egy olyan szervezet jött létre, ahol a partnerekként kezelt kiváló szakembergárda közösen meghatározott értékek mentén egy cél felé menetel, megvalósítva az eredetileg kitűzött prioritásokat.
Az INNObyte dinamikus növekedése, eredményei a cégvezetőket igazolják.
2015 végén az Avaya kompetenciára épülve a cégen belül létrejött az első ágazat: a CCS (Contact Center Solutions), majd később egy agrárinformatikai projekt életre hívta az EA (Egyedi Alkalmazások), valamint az egyházi informatikai fejlesztések és a tanácsadási tevékenységek az OBC (Oracle and Business Consulting) ágazatokat. 2016-ban nyerte el az INNObyte az első nagyobb volumenű projektet (INTEL), majd 2017-ben tovább nőtt az EA ágazat további nagy volumenű projektek megnyerésével és megvalósításával (OÉNY).
2018-tól az INNObyte vezetők tudatosan építeni kezdték a banki szolgáltatási portfóliót: a cég lehetetlennek tűnő küldetéseket valósított meg, így például a Resource Portal, az T-Lancer vagy az Workbazaar, valamint részt vesz az azonnali fizetési projektben (Takarékinfo). 2018-ban kialakításra került az IT infrastruktúra ágazat, így az INNObyte már E2E megoldást is tud szállítani ügyfelei részére. 2019-ben létrejött a tesztágazat is, amely a tesztelésre, mint szolgáltatásra tekint. 2020-ban fókuszba került az azonnali fizetési projektben a Takarékinfó indulása és az élesbe állás óta támogatja a cég a működést.
2020. szeptemberben a 4iG vételi ajánlatot tett az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére, amit a tulajdonosok el is fogadtak, így októberben a 4iG 70 százalékos, többségi tulajdont szerzett az INNObyte Zrt.-ben. Az akvizícióval a 4iG Nyrt. célja az volt, hogy bővítse fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak szinergiáit, a fintech, az Ipar 4.0, a mesterséges intelligencia-fejlesztés és blockchain területeken tovább erősítse piaci jelenlétét.
Széchenyi 2020